Покојни муфтија Муамер Зукорлић имао је наводно и трећу супругу, познату новопазарску новинарку Белкису Црновршанин (31), која се сада наводно појавила у Мешихату Исламске заједнице с папирима да су били венчани по шеријатским законима и са захтевом да добије свој део наследства. Белкиса је у саопштењу негирала изнете информације, тврдећи да није долазила ни са каквим папирима у Мешихат, тражећи део наследства.

Зилха Малмудировић, мастер теолог, открила је за јутарњи програм Курир телевизије какви су шеријатски закони:

- Полигамија подразумева да мушкарац или жена морају да испуне одређене услове. Конкретно, мушкарац да би био ожењен са више жена, има одређену одговорност. Мушкарац може бити у браку са највише четири жене, мора да буде пунолетан, паметан, здрав, финансијски ситуиран да би могао да води рачуна о свим женама. мора да буде праведан према све четири, рецимо ако има четири жене, мора да обезбеди 4 куће - наводи Зилха за Курир и додаје:

Фото: Инстаграм принтскрин/елф_зу

 

- Шеријатски закон јасно одређује колико коме припада, по шеријатском такону, жена има право на наследтсво за разлику од неких других закона, а јасно је установљено колико припада женама, а колико осталим наследницима - закључује она. 

Белкиса је 20 година млађа од њега, завршила је студије на Зукорлићевом Интернационалном универзитету у Новом Пазару, а такође је нашла запослење у његовој ТВ Санџак и агенцији Санџак прес. Наводно је добила луксузне аутомобиле од муфтије, па се чак помињао и "мерцедес С 320" од 85.000 евра.

 

Зукорлићева прва жена је Умеја са којом има четворо деце, са другом Елмом Елфић Зукорлић, такође, има четворо наследника.

Подсетимо, Беликса Црновршанин негирала је писање медија и навела да лажни наводи за циљ имају њеног угледа као часне грађанке Србије, одане муслиманке и поносне жене.

Она је на свом Инстаграм профилу објавила саопштење јавности у ком наводи да изношење оваквих прича има за циљ "наношење штете породици Зукорлић". 

- Наводи таблоида о „приватном животу, скупоценом ауту, потраживању имовине и друго“ су сурова злоупотреба, мени и мом тиму познатих, одређених појединаца и појединки ради наношења штете породици Зукорлић након пресељења уваженог и часног рахметли Академика муфтије Муамера Зукорлића, као и мени и мојим члановима породице - наводи она у саопштењу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".