Ова салата је омиљена у српским кућама како због јединственог укуса, тако и због релативно лаке припреме. Оно што је карактеристично за ову салата јесте и то да може имати како мрсан, тако и посан облик. 

Међутим, управо је због својих састојака чувена салата подложна бржем кварењу. Свима је добро познато да се салата састоји од брзо кварљивих производа - шунка, јаја, мајонез и различите врсте поврћа.

Када је припремамо, обично направимо мало више па је једемо и након неколико дана. Оно што многе домаћице не знају јесте колико дуго може да се држи у фрижидеру и на који начин треба да се ускладишти. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja Tanja

 

Углавном се посуда у којој се налази само покрије фолијом, али то је грешка. На тај начин омогућавамо микроорганизмима из других намирница да се увуку у салату, а самим тим се несвесно у организам уноси одређен број бактерија. 

Управо зато се препоручује да се салата одлаже у посуду са поклопцем како не би дошло до уласка ваздуха, али и већ поменутих микроорганизама. Препорука је да се затворена чинија чува у фрижидеру, али не дуже од три, четири дана. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja Tanja

 

Најбоље је појести салату у року од три дана, без обзира да ли се ради о посном или мрсном оброку. Разлог за то је што се после одређеног времена, поготово ако је дуже ван фрижидера, састојци ферментишу и кваре. 

Такође, стручњаци препоручују 4° Целзијуса, као температуру идеалну за чување руске салате.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".