"Колико вам је мањи бакшиш од увођења евра?", гласило је питање на Фејсбук страници "Конобарски живот", на којој се виртуелно окупљају конобари из региона и коментаришу промене у угоститељству. Овога пута, неки су поделили своја искуства која доживљавају током смене у кафићима и ресторанима, те су се пожалили на неколико ствари откако је у Хрватској уведен евро.

- Значи, први дан рада са еврима, добила сам 4 цента у целој смени - открила је Јозефина, а конобарица Снежана је додала: - Немам ни за кафу.

Линда се пожалила: - Остави ми 25 центи и мисли да је баја - док су други дошли до главног проблема, а то су картице.

Фото: Профимедиа

 

"Проблем су картице јер нико не диже евре па картицама плаћају", "Је*ени 21. век, не може да остави бакшу са картицом, то нема нигде", пожалили су се неки конобари.

Један Словенац објаснио је како је то у почетку било код њих:

- Није толико проблем у евру, и код нас у Словенији у почетку је било слабије, па су касније остављали више. Проблем је сад у картицама, све више се плаћа картицом и све мање се оставља, јер сад нема кусура и народ не носи више ситно са собом."

Други конобари су ипак признали да никада нису имали већи бакшиш.

ФОТО: Јутјуб/Принтскрин

 

"Већи је, барем за 20 посто", "Пуно веће, баке уместо 5 куна оставе 5 евра", "Никад бољи бакшиш, не стигне се пребројати после смене, живео евро најјачи новац на свету", низали су се позитивни коментари на помен евра.

Осим позитивних и негативних коментара на рачун евра и картичног плаћања у кафићима и ресторанима, један конобар се нашалио на рачун оних "шкртијих" гостију.

- Узима неки дан гост (у ресторану) сав кусур и пита ме: Како сте се навикли на ове евре, како иде? Велим ја њему, а чујте, ко је био господин с кунама, тај је и са еврима - написао је конобар Андрија.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".