Интересантно је и да мнови возачи не знају чему служи малена ручка на дну унутрашњег ретровизора. То је полуга за дан/ноћ вожњу и служи за заштиту возача од тога да га ноћу заслепе светла возила које се налази иза њега.

Током вожње по ноћи лако вам се може догодити да вас заслепе јака светла аутомобила који вози иза вас, а померањем те полуге ћете се спасити.

Полугу треба да гурнети или је повучете - та радња мења положај огледала у ретровизору и намешта га тако да вам оно више не рефлектује светлост у очи.

Фото: Профимедиа

 

Такође, није лоше поновити оно што су вас учили у аутошколи, а то је да се унутарашњи и спољни ретровизори намештају тек након што седнете у аутомобил и наместите седиште у положај који вам највише одговара. 

Кад намјештате унутарашње огледало, добро пазите да га не замрљате прстима и одржавајте га чистим како би видљивост била најбоља могућа. Управо тај ретровизор приказује возила иза вас најреалније, односно на најреалнијој удаљености док их спољни ретровизори знају визуелно да их удаље.

БОНУС ВИДЕО: