Гутовић је за живота изразио жељу да буде сахрањен на локалном кумодрашком гробљу, а није желео ни комеморацију.

- Сахрана ће бити одржана у суботу на кумодрашком гробљу, ту почивају и његови родитељи. Неће бити комеморације, то је била његова жеља. Породица неће давати изјаве за медије - рекао је за Новости Гутовићев син непосредно након очеве смрти.

На питање да ли ће породица пристати, уколико званичници предложе да Лане Гутовић почива у Алеји заслужних грађана, Спасоје је рекао да ће испунити глумчеву жељу да буде сахрањен у Кумодражу.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живео у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао.

Ланетови родитељи су били просветни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увек била заштитнички настројена. Желео је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију где је одмах примљен. Био је у браку из ког има ћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом. Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.

Серије и филмови попут „Тесне коже”, „Метле без дршке”, „Отворених врата”, „Беле лађе” само су неки од његових остварења и пројеката у којима је дао свој лични печат.

БОНУС ВИДЕО: