Јеленином млађем сину из првог брака, Науму је откривен аутизам после друге године. Она је на Инстаграм сторију поделила своје искуство  током ове животне борбе, а такође је размишљала да напише приручник за све остале родитеље: 

- Да ли си размишљала о отварању неког удружења или центра везаног за аутизам? - гласило је питање.

- Нисам, размишљала сам о књизи, односно о приручнику о свему што смо радили... али у будућности - написала је Јелена.

Јелена је истакла да је Наум имао проблема са говором током друге и треће године, а да је тек у петој проговорио:

Фото: АТА имагес

 

- Наум је почео да говори са пет година и то углавном за своје потребе. Говор је штур, али се сматра вербалним аутизмом. До друге године је све радио, а онда се само угасио. Са три године је био угашен. Био је као тело из ког је неко исисао душу. Радио је све што не треба да раде здрава деца, а није радио апсолутно ништа што би требало да ради здраво дете. Радили смо све могуће детоксе и протоколе, разне алтернативне третмане, трансплатацију матичних ћелија... Увек више ствари истовремено. Од свега што смо радили очекивала сам пет посто само, сматрајући да ће укупан резултат да буде задовољавајући, али чаробна пилула не постоји - написала је Јелена

Наумово здравствено стање је сада доста боље, открила је Радовановићева:     

- Супер је, он је срећан дечак, Далеко од детета уредног развоја, али далеко и од облика аутизма који је имао пре пет година. Сада је проблем разумевање говора и генерално разумевање, али све што смо радили дало је одређен резултат. Повремено је хиперактиван, спава одлично, воли да плива. Аутисти генерално воле воду - открила је Слобина супруга.

БОНУС ВИДЕО: