Новак Ђоковић тренутно је најбољи тенисер планете и према мишљењу многих - апсолутни је ГОАТ овог спорта.

Већ годинама Ноле влада тенисом и нема намеру да се заустави, али је почетак његове каријере био веома тежак. Сада породица Ђоковић живи квалитетно и ништа им не мањка, мада није увек било тако.

Новаков отац Срђан у подкасту "Бизнис приче" говорио је о веома болном и непријатном искуству које је имао са зеленашима. Он је морао да позајми новац због Новака, те се нашао у ужасној ситуацији.

- Најгоре ситуације су у ствари биле то позајмљивање пара од тих лихвара. Одвратних лихвара, зеленаша! Ево један пример, први Новаков одлазак у Америку када је имао 15 година заједно са мном на јуниорски гренд слем. Пошто сам ја резервисао карту, морао сам сутра да је уплатим - почео је причу Срђан Ђоковић, па наставио:

Фото: Ж. Кнежевић

 

 

- Заједно са другом сам отишао код тог зеленаша и он ме је питао што, па сам му објаснио. Новак је у том тренутку био први до 16 година у Европи. Питао ме је зеленаш да ли журим, рекао сам морам да уплатим карте сутра јер ће ми пропасти. Питао је колико ми треба, а ја сам рекао 5.000 долара на два месеца. А он каже овако: "Код мене је камата 12% месечно, али за тебе је 15% јер журиш."

Наставио је Новаков отац потом да прича у једном даху.

- Ја сам га гледао неколико секунди, па сам рекао нема проблема. Узео сам оне паре, отишао кући, закључао се у купатило и разлупао све живо! Јер је требало за мог сина, за мог сина и његову каријеру! Да је требало за мене и за мој живот, не би могли да ме макну од њега јер бих му попио сву крв из жила! Замисли реченицу, код мене ти је 12%, али за тебе је 15% јер журиш - закључио је Срђан Ђоковић.

Фото: З.Кнежевић

 

 

Сада породица Ђоковић не мора да брине о овим стварима јер је Ноле током каријере зарадио довољно како би збринуо читаву фамилију и потомке, али се српски тенисер бори да и други играчи на АТП туру.

Колико новца је током каријере зарадио Новак Ђоковић?

Ове сезоне: 10.581.665 долара

Читава каријера: 175.281.484 долара

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: