Ово острво је толико посебно јер до њега не може да дође добар део светског становништва, тачније – ниједан мушкарац!

Пре неколико година је једна предузетница продала своју компанију и купила овај комадић раја на Земљи, с циљем да створи савршену оазу искључиво за жене. Све припаднице лепшег пола на овом острву могу да проведу неколико дана и посвете се себи, свом телу, уму, души…

Како је настало острво за жене

Заједница познатија као СуперОна, која окупља жене широм света како би једна другој помогле да живе здраве, оснажене животе, замисао је Кристине Рот, која је до пре неколико година водила консултантски посао вредан више милиона евра. Одлучила је да прода своју компанију како би испробала нешто сасвим ново.

- Одлучила сам своју енергију да усмерим на нешто забавно и нешто што ме надахњује па сам створила мрежу јаких жена. Тако сам дошла на идеју за острво СуперОна. Желела сам женама да дам простор да буду оно што јесу и уче једна од друге, далеко од спољног света - изјавила је током покретања пројекта ова успешна жена о којој су писали најутицајнији светски медији.

Откад је покренут пројект 2018. године, острво је окупирало машту жена широм света које су пригрлиле његову лепоту и самоћу, користећи га као лек за душу и катализатор за креативност.

Мушкарцима забрањен приступ

На овом стеновитом беспућу, огрнутом боровом шумом, налази се заштићени простор ослобођен од притисака свакодневног живота у друштву којим доминирају мушкарци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jackie Kido (@jacks9696)

- Наше СуперОна острво је подмлађујући и сигуран простор где жене могу поново да открију себе и своје жеље, место где могу да буду своје - каже Рот.

Ваздух на овом острву је један од најчистијих на свету, обогаћен мирисом боровине који је правим мелем за душу и тело.

Активности су углавном усмерене на здравље и добробит жена, укључујући јогу, медитацију и часове кувања, као и енергичније активности попут веслања на дасци и пливања.

За оне које више воле миран одмор међу дрвећем, постоје могућности за тражење хране у шуми, док плажа са златним песком нуди простор за сунчање. Савремене висеће мреже и простори за одмарање позивају посетитељке да се опусте уз добру књигу.

БОНУС ВИДЕО: