Стефановић је годинама водио чувене музичке фестивале МЕСАМ, Београдско пролеће, Гитаријаду у Зајечару, био је и први муж певачице Маје Маријане.

Сада ради на радију, а био је и водитељ управо завршеног концерта „Звезде међу звездама“ у знак сећања на Уснију Реџепову и Предрага Живковића Тозовца.

Фото: F.S./АТА имагес

 

 

- Имао сам удес 1991. године, у јеку популарности, када су моје емисије имале и по пет милиона гледалаца. Нажалост, сви који су били са мном у атомобилу су погинули, а ја сам лежао шест и по месеци непокретан, поптуно... Што се тиче куће у којој радим, то је РТС, морам искрено да признам да 20 година ме нико није звао из телевизијског дела моје куће, из Таковске. Сигурно има 20 година откад ме нико није позвао, а по уговору о раду, не смем да радим ни за једну другу телвизију. И то је мој одговор зашто мене нема на малим екранима - рекао је Стефановић и додао да, иако више воли радио од телевизије, и даље гаји наду да ће га позвати пред камере.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

 

- Више волим радио, дефинтивно има ту дивну атмосферу, интимну, људи јако воле да дођу код нас. Радим ту емисију која је стара 64 године, ја је радим 18. Али, волео бих да се вратим на телевизију, недостају ми фестивали, и нескромно ћу рећи да нисам видео човека који то уме боље да ради од мене. Једноставно сам растао са тим певачима, уз њих и њихове песме и стварао те фестивале. Но, добро, има још времена, можда ме се неко и сети - закључио је за београдске телевизије Жељко Стефановић.

БОНУС ВИДЕО: