LJubomir Bandović u seriji "Pad" glumi Dušana, oca Žarka Lauševića.

Poznati glumac završio je snimanje drame rađene po Lauševićevom romanu "Godina prođe, dan nikad", čija se premijera očekuje krajem godine.

Bandović je zbog ovog angažmana odustao od uloge odraslog Bude u seriji "Dara iz Jasenovca", pa ga je tamo zamenio kolega Marko Gvero.

Foto: N. Fifić

 

 

Lauševićevu majku Roksandu u "Padu" igra crnogorska glumica Dubravka Drakić. Kao što je već poznato, proslavljenog glumca u seriji igra Milan Marić.

- Lauševu knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje. Scenario serije "Pad" prilično je emotivan i kompleksan, pa je i ogroman izazov za sve nas - kaže Marić, koji je sa Lauševićem sarađivao u seriji "Državni službenik":

Foto: V. Danilov

 

 

- Nismo razgovarali o tome što ću ga glumiti u "Padu". Važno je da ljudi shvate da svrha te serije nije da dokumentarno rekonstruišemo događaje iz Žarkove prošlosti, već da pokušamo da dočaramo vreme i ljude unutar tog ludog vremena.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Žarko Laušević je u svojoj autobiografiji "Godina prođe, dan nikad" opisao događaje iz kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle izdržane zatvorske kazne glumac se s porodicom preselio u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.

(Informer)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Stojan Stole Aranđelović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".