Zbog oboljenja ne može da pamti tekstove, a nedavno je njegov kolega Silvester Stalone otkrio i da ne može da komunicira. Bliski izvori kažu da je porodica glumca svesna da Brus neće biti sa njima zauvek i da zbog toga cene svaki zajednički trenutak. Ema Heming i Demi Mur, sadašnja i bivša supruga Brusa Vilisa, još više su se zbližile i zajedno pomažu glumcu nastojeći da mu olakšaju život sa ovim oboljenjem.

- Demi koristi svaku priliku da provede vreme sa njim. Ako nije sa njim, zove telefonom samo da čuje Brusov glas - objasnio je blizak izvor za medije i dodao: - Brus ne može mnogo da priča i čini se da ne razume mnogo od onoga što drugi govore. Ema je postala njegov glas i neko ko komunicira umesto njega. Ima dana kada vide komadiće starog Brusa, ali to su prolazni trenuci. Brus kao da im sve više izmiče i to im slama srca. Ne mogu da zamisle Božić bez voljenog čoveka - rekao je izvor i dodao:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

- NJegovim starijim ćerkama nedostaje njihov otac kakav je bio, onaj koji ih je zadirkivao zbog njihovih momaka i davao im neželjene savete. Sa praznicima koji dolaze, sve što mogu da urade je da mu kažu da ga vole i da se mole za čudo - zaključio je izvor.

Podsetimo, oboljenje sa kojim se glumac suočioi pogađa sposobnost slušanja i govora, čitanja i pisanja. Prva pomoć koju ljudi sa ovakvim stanjem potraže, jeste pomoć logopeda, a svako odlaganje negativno utiče na rezultat i trajanje terapije. Stručnjaci navode da je boljitak znatno teže ostvariti ukoliko ne postoji saradnja porodice, koja mora da bude uporna i stalna, kako bi sa članom koji ima afaziju uvek ponavljala sve ono što se radilo kod logopeda.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".