Voji Brajoviću je 2020. godine pripala počasna titula laureata priznanja koje nosi ime po glumačkom bardu Pavlu Vuisiću, koje mu je dodelilo Udruženje filmskih glumaca Srbije na Filmskim susretima u Nišu, te se 71-godišnji glumac tada prisetio druženja sa pokojnim kolegom.

Foto: ATA images

 

 

NJih dvojica su se upoznali 1971. godine prilikom Vojinog debija u TV filmu "Šešir profesora Koste Vujića", u kom je Vuisić igrao glavnu ulogu, a Brajović matematičara Mihajla Petrovića - Miku Alasa.

- Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali "Porobdžije" u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: "Ja sam, u stvari, shvatio kakav si ti štreber!" LJudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan - počeo je prisećanje glumac za "Gloriju".

Foto: reprint TV Novosti

 

 

- Pitao me je: "Kako to misliš - štreber?" Objasnio sam mu da se sećam da smo u "Šeširu" jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. NJegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša - dodao je Voja.

- Na to je imao spreman odgovor: "Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju".

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".