Bez obzira na to što je ušao u osmu deceniju života i lagano se bliži devetoj, glumac Rade Šerbedžija vrlo dobro se drži u odnosu na broj godina. Rade je još uvek aktivan u filmskoj industriji, u pozorištu ne pravi izuzetke ni pauze, priređuje koncerte, bavi se i sportom.

Takođe ne propušta porodične događajee koje mu ćerke i unuci priređuju. Šerbedžija ispunjava svaki deo života, možda čak i više nego kada je sa 25 godina bio u punoj snazi, na svu sreću zdravlje mu to dozvoljava. Zdravlje Radeta Šerbedžije uprkos velikom životnom stažu, iskustvima i izazovima za svaku je pohvalu. Kako bi njegovo zdravlje išlo uzlazno putanjom, supruga Lenka Udovički je zaslužna za dobru fizičku formu i duh.  

Foto: Z. Knežević

 

Rade se prisetio jedne nezgode iz davnih dana koja je ostavila posledice. U intervjuu za srpske medije pred najnoviji koncert on se baš prisetio jedne.

- Život je naš kratak i brzo prođe i ne okreneš se a već uhvatiš neku starost. Zato ja ne želim da pristanem na to. Želim zadržati vreme pod mojom kontrolom, onako kako ga osećam. Ne verujem da ću kao moj otac živeti 104 godine, ali sve dok živim želim biti aktivan. Ne radi se samo o glumi. U svemu još želim da učestvujem, iako me sve sprečava u tome. Imam bol u krstima i desnom ramenu kao posledicu povrede vrata pri padu u Tihom okeanu kad me jedan talas zabio na dno glavom, bio sam na dasci. Jedva sam ostao živ. Ali ne dam se, ne priznajem bol, mada me boli celo telo - izjavio je Rade i svima jasno poručio da nije još za penziju, ta  da ćemo se njegovih projekata tek nagledati i naslušati.

(Stori)

BONUS GALERIJA: Slike iz porodičnog doma - Lidija Vukićević, 1989. godine

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".