Otprilike su na istoj visini, i upravo je ta visina, po tvrdnji autora jednog viralnog videa, bitna. Kombinacija visine vrata i položaja u retrovizoru omogućiće vam lakše parkiranje, ali i neke druge radnje. 

Od navodno šest "skrivenih" uloga ručice, sa prve dve će se većina složiti. Dovedete li položaj ogledala tako da vam je u donjem bližem uglu ručica prednjih vrata, to će načelno biti idealna pozicija kojom pokrivate put, ali i deo zadnjeg dela vozila, što je bitno za parkiranje. 

Sve posle toga valja uzeti s rezervom. Brojni su faktori koji utiču na prikaz slike i definitivno je teško osloniti se na dane savjete. Prvi u nizu je da pri bočnom parkiranju u vožnji unazad vozite sve dok se rub ručice vrata ne poklapa sa ivičnjakom trotoara.

 

 

Pri vožnji napred ili unazad vozite sve dok vidite rub ručice vrata automobila prema kojem se približavate. Prema napred će vam ostati 10 cm, a u vožnji unazad navodno 30 cm. Savet koji možete puno lakše da proverite jesete da stanete paralelno sa drugim automobilom na takvom razmaku da se donja linija prozora poklapa s ručicom vrata susednog vozila. Pri tom razmaku sigurno ćete moći da otvorite vrata. Ovde je samo pitanje ko gleda i otkuda, zar ne?

Peti po redu savet objašnjava kako ćete otvoriti vrata sa mehaničkim ključem, dok šesti savet kaže da pri parkiranju unazad vozite sve dok linija ivičnjaka ne dotakne rub zadnje bočne ručke vrata. U tom trenutku ste navodno 30 cm od ivičnjaka.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".