Jedan od naših najpoznatijih glumaca Srđan Todorović potiče iz proslavljene glumačke porodice. NJegov otac čuveni Bora Todorović bio je jedan od najboljih glumaca današnjice. 

Slavni glumac bio je oženjen dva puta, a iz prvog braka sa poznatom beogradskom balerinom, dobio je sina Srđana.

Foto: R. Adetić

 

 

I kao što naš narod voli da kaže, "ne pada iver daleko od klade". Tako je i Srđan od oca nasledio neosporan glumački talenat i publika ga je od mladih dana i prvih uloga zavolela.

NJegova glumačka karijera traje već trideset godina, a glumac retko kada o privatnom životu govori u javnosti. Ipak, verni poštovaoci njegovog rada znaju da osim slavnog oca Srđan ima i tetku, koja se fenenalnom glumom upisala u anale srpske kinematografije. 

 U pitanju je legendarna Mira Stupica, koja je rođena sestra Srđanovog oca, Bore Todorovića. On je bio šest godina mlađi od rođene sestre Mire Stupice, a njegov glumački talenat najpre je prepoznala upravo ona.

Foto: N. Fifić

 

 

Jednog dana ga je uzela za ruku i dovela u pozorište da se oproba na daskama koje život znače. I čini se da je to bio potez vredan divljenja, jer je Bora izgradio karijeru na kojoj su mu mnoge kolege zavidele. 

Nakon što je kod sina primetio talenat za glumu odlučio je da u njemu ojača tu ljubav, koja traje godnama i koja će trajati sigurno još nekoliko decenija. 

Ipak, u porodici Srđana Todorovića ima još poznatih ličnosti. Majka Srđana Žike Todorovića je poznata balerina Snežana Matić, a sličnost između nje i glumca je neverovatna. Žika ponekad podeli na svom Instagram profilu fotografije koje ovo i dokazuju. 

 

 

- Moja mama i ja, u holu Ateljea 212, ćaskamo dok čekamo da Bora primi Dobričin prsten 2006. godine, napisao je glumac u opisu fotografije, dok su očarani fanovi komentarisali: "Ličiš na mamu, a ličiš i na tatu", "Geni su čudo", "Divna porodica", "Neponovljivi Todorovići".

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".