On je u filmovima uvek prikazivao zavidne veštine, a van velikog ekrana je i zaista bio majstor borilačkih veština sa dugom listom pojaseva koje poseduje. 

Slavni glumac se smatra jednim od začetnika MMA sporta u Sjedinjenim Državama i trudio se da donese razne veštine u svoju zemlju kako bi se sportisti dodatno razvijali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris)

 

Ovo se posebno odnosilo na brazilsku džijudžicu koju je Čak počeo da trenira 1980. godine sa porodicom Maćado. Glumac je svoje iskustvo skupljao i u Brazilu, i to kod slavne porodice Grejsi, koja se smatra utemeljivačem ove borilačke veštine koja se naziva još i Grejsi džijudžica. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris)

 

Rikson Grejsi smatra se najvećim majstorom iz ove slavne borilačke porodice i on je radi prihvatio Norisov izazov za MMA borbu. Riksonu nije trebalo previše da pobedi glumca i za to mu je bilo potrebno samo 30 sekundi. Čak Noris je bio oduševljen njegovom sposobnošću i insistirao je da porodica Grejsi svoje znanje prenosi u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Inače, njih dvojica su imali veoma interesantnu opkladu. Naime, gubitnik je morao da obuče veš naopačke i takav hoda po dvorani. Na kraju je Čak Noris izvukao deblji kraj i morao je da ispuni ovu opkladu.

Ruku na srce, treba napomenuti da je Čak Noris zaista izabrao jednog od najboljih MMA boraca za svog protivnika. Rikson Grejsi odradio je 11 profesionalnih borbi i iz svih 11 je izlazio kao pobednik - dva puta nokautom, a devet puta gušenjem ili predajom protivnika. 

Za svoje zasluge MMA zajednici Rikson Grejsi je 2014. godine primljen u Kuću slavnih, a tri godine kasnije je promovisan u crveni pojas brazilskog džijudžicua, najveći mogući u ovom sportu.

Inače, otac Riksona Grejsija je čuveni Helio Grejsi, majstor borilačkih veština i jedan od osnivača brazilske džijudžice. Porodičnu tradiciju majstora borilačkih veština nastavio je i Riksonov sin Kron Grejsi koji je poznati MMA borac.

Foto: Vikipedija

 

Sa druge strane, Čak Noris ima crni pojas u tekvondou i kjokušinu, treći stepen crnog pojasa brazilskog džijudžicua, crni pojas u džudou i deseti stepen u Čun Kuk Dou, poznatijem kao Čak Noris sistem. 

Ipak, sve je to bilo nedovoljno protiv velikog borilačkog majstora. Poražen je za 30 sekundi i nije mu bilo spasa.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Sportsport.ba)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".