Serija je premijeru doživela 1987. godine, a poslednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Upravo zbog toga ona nosi epitet poslednje jugoslovenske serije, budući da su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge, odnosno članove porodice Popadić, maestralno su odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

Ipak, malo kome je poznato to da je Bojkovićeva bila premlada za ulogu Emilije Popadić - majke Saše, Bobe i Violete.

Foto: Danilo Cvetanović

 

Naime, Svetlana je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, pa im po tom parametru nikako ne bi mogla biti majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

Ima glumaca i koju su odbili ulogu u seriji, a jedna od njih je i čuvena Dara DŽokić.

Foto: N. Fifić

 

Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

- Odbila sam „Bolji život“, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude - rekla je Dara DŽokić gostujući u jednoj TV emisiji.

(Kurir)

BONUS VIDEO: