Nele Karajlić, nekadašnji frontmen "Zabranjenog pušenja", iz Sarajeva je otišao početkom devedesetih i u rodni grad nije odlazio godinama. U međuvremenu je počeo da svira sa Emirom Kusturicom, a zbog stiha "Ko ne voli Radovana, ne video Đurđevdana" svojevremeno je nastao medijski haos u regionu.

Najblaže rečeno, Nele Karajlić u Sarajevu posle rata, najblaže rečeno, više nije bio omiljena figura. 

Ipak, 2015. godine, više od dvadeset godina posle odlaska, Nele je došao u Sarajevo.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Nakon što je na Jahorini, u Republici Srpskoj, u fubruaru 2015. godine promovisao svoju knjigu "Fajront u Sarajevu", Nele se spustio u prestonicu BiH.

Nele je s nekoliko prijatelja došao u jednu konobu u Sarajevu, a sarajevski Kliks.ba brzo je objavio fotografije Karajlića koji je sa društvom bio u zaključanom objektu.

- Vrata konobe su bila zaključana, a pretpostavlja se da je reč bila o privatnoj zabavi kojoj je Karajlić prisustvovao. Oko pola sata prostor u blizini konobe osiguravala je policija kako bi sprečila eventualne incidente - objavio je tada Kliks.

 

Nele je kasnije progovorio o poseti Sarejevu tokom jednog televizijskog gostovanja.

Rekao je da je odlučio da dođe u grad sa prijateljima i pokaže im Sarajevo i da je u gradu proveo nekoliko sati. Bio je, kako je rekao, i na Koševu koje mu se učinilo kao pustoš. Nele je ispričao da je, nakon što su izašli iz automobila, sreo dvojicu mladića koji su ga odmah prepoznali te da je odmah potom nastao haos.

Dodao je da je iz grada izašao uz pratnju specijalne policije te da su se portali užarili od komentara prepunih mržnje prema njemu.

BONUS VIDEO: