Na ilustraciji se može videti kako crveni automobil kreće pravo, na semafora je zeleno svetlo, dok sa druge strane ide autobus, kojem je takođe upaljeno zeleno svetlo na semaforu i koji želi da skrene levo.

Međutim, desno od automobila iznad semafora vidljiv je i saobraćajni znak, koji vozača auta upozorava da se nalazi na sporednom putu i da se bus nalazi na glavnom.

Ova situacija izazvala je raspravu među tviterašima .

"Bus ima prednost", napisao je jedan komentator.

"Autobus je na putu sa prvenstvom prolaza, bez obzira zeleno je svakom, istovremeno gleda se i put sa prvenstvom prolaza", složio se drugi.

Jedan korisnik upozorio je da se znakovi u ovom slučaju ne gledaju i da automobil ima prednost.

"Postupa se po semaforu. Znaci važe samo kad semafor nije u funkciji", napisao je.

"Isključivo crveni auto ima prednost! Hijerarhija: saobraćajac, svetlosni znaci (semafor), saobraćajni znaci, pravila saobraćaja", dodao je drugi.

Ko je u pravu?

Komentator koji je napisao da se saobraćajni znakovi ne gledaju kada semafori rade je u pravu. Automobil ima prednost jer vozilo koje se kreće pravo sa semafora uvek ima prednost nad vozilom koje sa semafora skreće levo.

Valja napomenuti i da je pitanje da li igde u praksi postoji raskrsnica na kojoj postoji baš ovakav raspored saobraćajne signalizacije, te je i to mogući razlog što lako zbunjuje ljude.

BONUS VIDEO: