Među povređenima na Kosovu i Metohiji je i stric našeg muzičara Ace Sofronijevića.

Tokom jučerašnjeg dana povređeno je čak 52 ljudi, zatražili su pomomoć od lekara, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Od tri teže povređena muškarca je i stric Ace Sofronijevića, Časlav Sofronijević. 

Foto: ATA images

 

 

Poznati harmonikaš se oglasio na Instagramu. Iako nije direktno spominjao nerede koji su se desili na KiM, on je još jednom pokazao to što je nekoliko puta isticao - da je svim srcem uz srpski narod.

Sofronijević je na storiju objavio isečak svoje nove pesme koju je njegov orkestar uradio u saradnji sa pevačem Dejanom Tejovcem. Simbolično, ona se zove - "Moja Srbija".

Foto: Instagram printskrin/sofronacc

 

 

- Časlav je moj stric, ali malo dalji, nije rođeni. Nažalost, nismo u kontaktu. Naša porodica je velika, ima nas mnogo i na Kosovu i Metohiji, pa nisam sa svima u kontaktu - rekao je ranije Soforonijević za "Telegraf" i dodao da mu jako teško padaju dešavanja na KiM.

- Jako mi je žao što se ovo dešava našem narodu dole. Ovim putem želim da im kažem da sam svim srcem uz njih i da im stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoć - rekao je harmonikaš. 

Da podsetimo, ovo nažalost nije prvi put da neko od Sofronijevićevih rođaka strada. 

Pre dve godine, Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je nakon što su pripadnici policije lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad.

BONUS VIDEO: