Pored toga što je bila odlična glumica, Milena je važila i za pravu damu, a koliko voli svoju zemlju dokazala je jednom prilikom u Kanu kada joj je američka novinarka postavila neumesno pitanje.

Foto: Arhiv Borbe

 

- Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? - pitala ju je novinarka.

Bilo je to u Kanu, kada se sa ekipom filma “Misterije organizma” Dušana Makevejeva susrela sa DŽekom Nikolsonom, DŽonom Lenonom i Joko Ono.

Foto: reprint TV Novosti

 

 

- Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska “Literatura gazeta” je napisala da sam se neprimereno ponašala - rekla je Milena svojevremeno, prenosi "Aura.ba".

Ovaj gest umalo ju je koštao i uloge u čuvenom filmu “Bitka na Sutjesci”. Nikola Popović, direktor “Sutjeske” joj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

- Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: “Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu - ispričala je glumica jednom prilikom.

BONUS GALERIJA: Vidite fotografije sa snimanja serije "Igra sudbine"