DŽasmin Hartin, nekadašnja partnerka engleskog bogataša, koja je hicem iz pištolja ubila šefa policije u Belizeu, neće ići na robiju.

Bogatašica je bila optužena za ubistvo Henrija DŽemota 28. maja 2021. godine koji je preminuo od prostrelne rane u predelu glave.

Hartin je prema navodima lokanih medija kažnjena je sa 30.000 funti i 300 sati društveno-korisnog rada. Kanal 5 Belize navodi da prema presudi, koju je izrekao visoki sud, mora da plati kaznu u roku od 12 meseci ili će se suočiti sa potencijalnom zatvorskom kaznom od 12 meseci. Takođe mora da snimi video upozorenje o opasnostima od pijanstva i pogrešnog rukovanja vatrenim oružjem.

Hartin je inače nekadašnja partnerka Endrua Eškrofta, sina istaknutog britanskog biznismena i političara Majkla Eškrofta, koji ima i titulu lorda. Hartin i Eškroft su živeli u Belizeu sa svoje dvoje dece.

Tokom istrage i krivičnog suđenja otkriveno je da su optužena bogatašica i gospodin DŽemot, za koje se znalo da su prijatelji, bili zajedno na zabavi na ostrvu Ambergris Kej u noći njegove smrti. Policija kaže da su njih dvoje šetali plažom pre nego što su završili na pristaništu.

DŽemot joj je navodno u jednom trenutku dao svoj pištolj da ga spusti dok ga masira. Kasnije je istražiteljima rekla da je bila pijana i da je "glok 17" slučajno opalio kad je htela da mu ga vrati.

Policija je pronašla bogatašicu krvavu i izbezumljenu u blizini mola. Telo nastradalog šefa policije, oca petoro dece, pronađeno je u vodi kod San Pedra u Belizeu.

Hartin je optužena za ubistvo iz nehata i na kraju je priznala krivicu u aprilu 2023. godine. Prema krivičnom zakonu Belizea maksimalna zatvorska kazna za ubistvo iz nehata je pet godina.

- Samo želim da Henrijeva porodica sada ima mir i želim da cela stvar bude iza svih nas kako bismo mogli da se izlečimo - rekla je novinarima ispred suda kad je priznala krivicu.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".