Brižit Makron uvek privlači pažnju odabranim i stilizovanim kompletima koje bira. U njenom ormaru prevladavaju neutralne boje, čiste linije, bezvremenski krojevi – francuski šik.

Prvoj dami Francuske najdraži brendovi su Dior i Saint Laurent, te supruga francuskog predsednika Emanuela Markona po pitanju stila i elegancije nikada ne izneveri.

Ono od čega Bridžit takođe nikada ne odustaje su kratke suknje. Bez obzira na to što ima 70 godina, rado će pokazati vitke noge.

Foto: Profimedia

 

Tako je bilo i ovog puta povodom nedavne izložbe "Napulj u Parizu" u Luvru, gde je pažnju privukla još jednom kombinacijom. Elegantna crna haljina suptilnog A-kroja bila je ukrašena efektnim detaljima – decentnim V-izrezom, kaiševima sa zlatnim detaljima. Haljina je bila kratka, tik iznad kolena, a time je Brižit još jednom potvrdila da je od dugih krojeva davno odustala, dok je bila još devojka.

- Nosim suknje iznad kolena, a ne miniće! Priznajem da sam volela da nosim miniće kad sam bila mlađa, drugarice i ja smo ih sakrivale u torbama kad bismo smo izlazile. Išle smo u krajnost, od prekratkih do predugih suknji, sve dok me jednog dana baka nije uhvatila u jednoj takvoj i rekla mi: 'Moj bože, izgledaš kao kao neka baba.' Nikad ih više nisam nosila", otkrila je gospođa Makron u intervjuu za "Elle" pre nekoliko godina.

BONUS VIDEO: