Radnica hitne službe, koja je u trenutku napada nosila sandale, rekla je za "Miror": - Bilo je to kao da su vam noge polivene kiselinom. Padala sam i osećala da gubim svest.

Lekari u Kvins Hospital u Romfordu pružili su 26-godišnjakinji protivotrov kako bi kontrolisali otrov koji je preuzeo njeno telo. Zatim je dobila morfijum za ublažavanje bola, ali kada joj je noga natekla do dvostruke veličine, lekari su joj dali drugu dozu protivotrova. Zadržana je dve noći posle nemilog događaja od kojeg joj je noga požutela.

Devet dana posle napada potrebne su joj štake kako bi hodala i još ima bolove, za koje kaže da oseća kao nakupljanje mlečne kiseline po celom telu.

Foto: D. Milovanović/printskrin Jutjub/Nebojsa Kolak

 

Osvrćući se na proživljen užas, Bea je rekla da je imala sreće što je bila samo 300 metara od svog automobila i da bolnica ima protivotrov. Sada želi da podigne svest o tome šta treba učiniti ako vas ugrize zmija.

Zmija šarka može da naraste do 60 centimetara. Obično mogu da se gnezde ispod hrpe drva ili drugog materijala.

Svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu autohtone vrste ugrizu oko 100 ljudi, no većina (70 posto) ne uzrokuje ozbiljne povrede. Iako mogu da budu opasne, obično grizu samo kad im preti opasnost, npr. kad ih nagaze ili im se pas približi.

Ako vas ugrize: ostanite mirni, mesto ugriza isperite čistom vodom, a na ugriz možete da stavite hladnu oblogu, ali nemojte da koristite led, savetuju stručnjaci. Držite mesto ugriza nisko i izbegavajte prvu pomoć kao što je isisavanje otrova ili pokušaj sečenja komadića vaše kože. Tada bi trebalo da odete u hitnu pomoć čak i ako se ugriz ne čini ozbiljnim, piše britanski San.

BONUS VIDEO: