Svakodnevno na društvenim mrežama možemo pročitati iskustva građana koji pišu kako su im pojedini majstori za popravku nekih kvarova naplatili mnogo više novca nego što ona zaista košta.

Udruženjima za zaštitu potrošača takođe veoma često stižu žalbe na majstore koji ne poštuju Zakon o zaštiti potrošača, već naplaćuju svoje usluge mnogo više nego što bi možda bile realne cene.

- Zamena grejača bojlera 22.000 dinara. Drugar bio na moru i stanar mu javlja da je bojler crk'o. Ovaj mu javlja da nađe majstora i da će regulisati kad dođe. Došao i šlogirao se kad je video račun. Gde će vam duša - piše u objavi sa fotografijom ispod koje su se nizali komentari.

- Ja sam imala slično samo 26.000 platila da mi otpuši wc šolju - napisala je jedna korisnica, dok je drugi dodao:

- Neko je pre par dana objavio da je zamenu ventila platio 36.000 dinara.

Foto: Tviter printskrin

 

 

Ipak, sudeći po komentarima, neki smatraju i da je u sve ovo umešan i stanar odnosno i da se on "ugradio" u ovu cenu te i da je uzeo neki dinar.

- Pre par meseci sam platio zamenu na jednom i termostata dna drugom bojleru košta oko 60 evra - piše u jednom komentaru dok je autor tvita odgovorio da je to realna cena te i da je ovo dranje.

Međutim, neki su dodali i da mnogi koji sami popravljaju stvari u kući dosta uštede.

- Mi što menjamo sami tek sad vidimo koliko uštedimo. Bojler platio prošle jeseni 17.000 - glasi jedan od komentara, dok su mnogi bili saglasni sa tim da toliko košta novi bojler sa montažom.

Na računu se vidi da je majstor samo za konstataciju kvara uzeo 4.000 dinara dok zamena sigurnosnog i zamena kompletnog grejača skoro 10.000 dinara.

BONUS VIDEO: