Labkovski daje besplatne savete na neke od najčešćih ličnih problema današnjice, a ovoga puta pokušao je da da odgovor ne pitanje: "Žene, zašto ste same i bez muža u četrdesetoj?"

Zato što se plašite veze, započeo je Labkovski i nastavio:

Tata i mama su se prečesto svađali, a zatim razveli? Nije iznenađujuće da ćete sa tako teškim iskustvom, ako ne svesno, onda svakako podsvesno, osetiti da su veze samo bol, ljutnja i strah.

Zato što se plašite muškaraca.

Još jedna tipična situacija: ako je tata bio agresor i "vaspitavao" te kaišem, ili ako ti je neadekvatan bivši ponizio ili vređao, pružio bolno iskustvo, velika je verovatnoća da ćeš odrasti sa strahom od suprotnog pola. I ovo je sasvim prirodno.

Foto: Jutjub printskrin

 

Nametnuto vam je mnogo nepotrebnih, netačnih tvrdnji:

Da te niko neće poželeti, ili da si dostojna samo princa, da je brak svakodnevni mučni rad, da su svi muškarci kreteni, ili da se žena mora pokoravati tim kretenima. Znate, ni ja ne bih tada žurio u vezu.

Ako je vaš otac napustio porodicu i niste ga viđali tokom odrastanja:

Reci mi, ko želi da se veže za čoveka,da ga voli i poštuje, znajuči da bi on mogao da ode, iz čista mira?

Sve ove okolnosti vode ka tome da nikad ne poželite da se vežete za nekog muškarca.

Istina, postoji jedno „ali“: neko izabere da se izvlači na sopstvene psihotraume, a neko odluči da uradi nešto po tom pitanju. I treba da uradite samo jednu jednostavnu stvar: potražite nekoga ko će vam pružiti samo sreću.

Foto: Profimedia

 

Ovo se radi putem pokušaja i grešaka. Morate da upoznate nekog tipa, a ako vam je nekako neprijatno sa njim, on radi ono što vam se ne sviđa, onda mu možete to reći. Da li se situacija ponavlja?

Pošaljite tog muškarca tamo "gde sunce ne izlazi" i nađite drugog. Na kraju ćete sresti nekoga sa kim ćete biti zaista srećni.

Strah od veza i muškaraca otklanja se time da idete na sastanke, komunicirate sa suprotnim polom, ne plašite se da će nešto poći po zlu i spremni ste na činjenicu da će prvi pokušaji biti "nesavršeni".

I konačno...

Postoje neki ljudi kojima zaista nije potrebna veza i partner. Dovoljni su sami sebi.

Istina, mnogi od njih svoju srećnu i izabranu usamljenost doživljavaju kao problem samo zato što je ovako nešto izuzetak od pravila, jer su u manjini i misle da su „loši“ i „pogrešni“.

Upamtite: uživate u životu samca/samice, u tome nema apsolutno ništa loše!"

BONUS VIDEO: