Jeleninom mlađem sinu iz prvog braka, Naumu je otkriven autizam posle druge godine. Ona je na Instagram storiju podelila svoje iskustvo  tokom ove životne borbe, a takođe je razmišljala da napiše priručnik za sve ostale roditelje: 

- Da li si razmišljala o otvaranju nekog udruženja ili centra vezanog za autizam? - glasilo je pitanje.

- Nisam, razmišljala sam o knjizi, odnosno o priručniku o svemu što smo radili... ali u budućnosti - napisala je Jelena.

Jelena je istakla da je Naum imao problema sa govorom tokom druge i treće godine, a da je tek u petoj progovorio:

Foto: ATA images

 

- Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija... Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji - napisala je Jelena

Naumovo zdravstveno stanje je sada dosta bolje, otkrila je Radovanovićeva:     

- Super je, on je srećan dečak, Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina. Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu - otkrila je Slobina supruga.

BONUS VIDEO: