On je uhapšen i priveden pritvorskom nadzorniku. Istragom je utvrđeno da je pištoljem kojim je ubijena devojka rukovao neoprezno. Praznio je pištolj i poslednji, sigurnosni metak pogodio je devojku koja je ostala mrtva na mestu, tvrdi izvor Indeksa.

Protiv policajca je podignuta krivična prijava za dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom iz nehata. Utvrđeno je da se radi o nehatu, odnosno da nije bilo namere, te da je metak ispalio policajac, tvrde izvori Indeksa.

Policajac ima 27 godina, dok je preminula devojka 2002. godište. Radi se o mladom policajcu koji nije imao puno iskustva u rukovanju oružjem.

Umrla juče oko 22 sata

Podsetimo, telo mlade žene pronađeno je u stanu Osijeku. Ranije danas o slučaju se oglasila policija.

- Sinoć, oko 22.05 sati u stanu u Osijeku došlo je do smrtnog stradanja 21-godišnjakinje. U ovom trenutku nismo u mogućnosti da damo više informacija o dinamici ovog događaja, osim činjenice da je smrt devojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policijskog službenika koji je van službe, u vreme događaja bio prisutan u stanu. Policijski službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost - objavila je policija.

Županijski Centar 112, Hitna pomoć i policija o događaju su obavešteni nešto nakon 22 sata, javljeno im je da je devojka zadobila prostrelnu ranu. Lekar Hitne pomoći mogao je samo da konstatuje smrt, nakon čega je počeo uviđaj koji je trajao satima, a nastavio se i danas pre podne.

O smrti mlade devojke oglasio se i Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova, koji je samo potvrdio da je njeno telo pronađeno u Osijeku, u stanu u Donjem gradu, u sredu uveče. "Devojka je imala 21 godinu. Na licu mesta pronađen je pištolj koji pripada policijskom službeniku koji je, u trenutku kad se to dogodilo, bio u stanu", rekao je kratko ministar.

Studentkinja i uspešna sportistkinja

Smrt devojke desila se u stanu 27-godišnjeg policajca u kom je on, nezvanično saznaje "Glas Slavonije", živeo sam. Stradala devojka bila je uzorna studentkinja i sportistkinja, pohađala je Pravni fakultet u Osijeku i uspešno se bavila tekvondoom, sportom u kojem je ostvarivala zapažene rezultate.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske su odbacili priču koja je počela da kruži Osijekom da se događaj pokušalo zataškati od javnosti.

- Istog trenutka kada je ovaj tragični događaj prijavljen počeo je policijski uviđaj, pa tako i ispitivanje policajca izvan službe koji je zadužio pištolj iz koga je usmrćena devojka. O svemu je obavešteno i nadležno državno tužilaštvo, a uviđaj je vodila zamenica županijskog državnog tužioci. Rezultate uviđaja će PU osječko-baranjska proslediti upravo tom nadležnom državnom tužilaštvu - rekao je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

Brojni su se građani pitali smeju li policajci izvan svog radnog vremena imati kod sebe vatreno oružje, konkretno u ovom slučaju pištolj. Prema Pravilniku o načinu nošenja oružja i municije Ministarstva unutrašnjih poslova, u članu 8. stoji kako "policijski službenik sme lično oružje nositi i izvan službe", a član 9. istog pravilnika propisuje da, "kada policijski službenik ne nosi lično oružje, dužan je da ga čuva odvojeno od municije i da ga odloži na sigurno mesto izvan dosega drugih osoba".

BONUS VIDEO:

BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".