Oni su ga ispratili bučnim aplauzom, napravivši špalir duž hodnika i stepenica, što svedoči o tome da je Giga bio među omiljenim prfesorima.

Profesoru je nesumnjivo stala "knedla u grlu", a na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vidi se da su ga obuzele emocije.

- Prijateljski, roditeljski odnos prema učenicima gajio je godinama, imali smo tu sreću da je predavao našoj generaciji i ostali smo prijatelji za ceo život. Profesore neka vam je sa srećom penzija, da je primate dugo godina, da vas služi zdravlje. Živeli - piše uz snimak objavljen na Fejsbuk stranici Nezavisnih Narodnih Novina Rasinskog Okruga.

- Hvala Vam na ljubaznosti, nesebičnosti i podršci. U Vašem načinu rad i pristupu osetili smo, pre svega, ogromno poštovanje od strane Vas prema nama učenicima, jer ste nas uvek posmatrali kao odrasle osobe, kao ljude. Osetili smo i ogromnu ljubav koju imate prema ovom poslu. Trudili ste se da nam pored znanja vezanog za sam predmet prenesete i znanje vezano za život koji nas dalje čeka kao buduće akademske građane. Hvala Vam na toleranciji i razumevanju... Neke prethodne generacije su Vas nazvale "čovekom mudrosti" i mi se sa tim apsolutno slažemo, jer svaka Vaša misao se može protumačiti kao mudrost. Raditi sa Vama i dodatno širiti znanje u Vašem društvu je bila ogromna privilegija, hvala Vam - stoji u objavi odeljenja 4/2.

BONUS VIDEO: