Glumica Sloboda Mićalović važi za jednu od omiljenih na našoj javnoj sceni, a snimanje serije „Bilo jednom u Srbiji“ vratilo ju je pre godinu dana u njen rodni Leskovac.

Foto: ATA images

 

„Već dugo ne živim u Leskovcu, poslednjih nekoliko godina ga i ne posećujem jer tamo nemam više nikog svog. Trebalo mi je vremena da se naviknem na boravak u hotelu… Prvo nisam mogla da se osvestim da sam u Leskovcu, imala sam utisak kao da sam u nekom drugom gradu koji mi je jako poznat… LJudi su se promenili, čitava jedna generacija je otišla, došli su novi klinci“, rekla je Sloboda.

„Bila sam na mestima na kojima su se dešavale neke bitne stvari u mom životu… Recimo, snimali smo kadrove u crkvi u Vučju, gde smo krštene moja sestra Dragana i ja i gde smo s roditeljima provodile svaki vikend. Snimali smo i u Dev kazanu i na Đokinim virovima… Sva ta mesta me duboko vraćaju u jedan bezbrižan period života“, dodala je glumica.

 

 

Kako je istakla, otkako se preselila u Beograd, Leskovac je posećivala samo zbog društva.

„Moji prijatelji su uglavnom po Evropi, povremeno se nađemo ‘dole’ i prisetimo se raznih događaja“, ističe Sloboda.

„Bilo je divno što sam za dvadesetak dana, koliko sam provela na setu, obišla sva ona draga mesta na kojima nisam dugo bila. Imala sam potrebu da posetim crkvu u kojoj su me roditelji krstili. Jedva sam je pronašla, iako znam da je u selu Vučje pored grada. Obilazila sam okolinu, gde su roditelji znali da sestre i mene vode na izlete i vikende. Dirljivo je kad vidiš opet sve to odakle si krenuo i uspeo nešto da uradiš, onako kako si zacrtao“, naglasila je ona tada za magazin "Gloria".

(Gloria)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".