Glumac i muzičar Branko Đurić Đuro juče je proslavio 62. rođendan. Ovaj svestrani umetnik dokaz je da nije sve kako je rečeno, nego kako sudbina odredi.

Glumu je pokušao da upiše čak tri puta na Akademiji u Sarajevu, ali je bio odbijen. Na kraju je studirao novinarstvo i zaposlio se kao scenski saradnik na televiziji.

Foto: ATA images / m.m

 

 

O Sarajevu

Detinjstvo je proveo u rodnom Sarajevu, a pre nego je otišao u Sloveniju, odigrao je maestralne uloge u ostvarenjima "Dom za vešanje", "Kako je propao rokenrol", "Ono malo duše"...

- Ja sam nesvrtani, majka mi je Muslimanka, a otac Srbin. Odrastao sam u najmešovitijem braku. Deca su mi Slovenci, a žena ima nemačke korene. Šta smo mi, šta da kažem. Kad bi neko hteo da me svrsta ne bi mogao i ja ne želim to - rekao je glumac u intervjuu za Serbian times.

Foto: ATA images / Antonio Ahel

 

O Sloveniji

U Sloveniju je otišao slučajno, a tamo je upoznao suprugu Tanju Ribič, sa kojom je dobio troje dece - Zalu, Filipa i Elu.

- Odlazak u Sloveniju je bio sticaj okolnosti. Ne planiram stvari, sve se desilo spontano. Dobio sam poziv da snimam film tamo, išao sam tamo. Dok sam stigao do Slovenije u to vreme film je već bio snimljen, a ja sam sotao tamo. Idem često u Sarajevo, mama mi živi tamo, bend je u Sarajevu. Grad ne čine kuće, već ljude. Više ih srećem po svetu - objasno je u intervjuu za Serbian times.

Ćerki dali ime po jogurtu

NJihovu lubav krunisala su deca, a jednom prilikom glumica je podelila zanimljivu priču kako je ćerki dala ime po jogurtu.

- Kada smo se nas dvoje zaljubili, nismo smeli ni da maštamo o zajedničkom životu, ali smo svejedno maštali da ćemo imati jedno dete i tada je na tržištu bio neki jogurt koji se zvao Zala i rekli smo da će nam se tako kćerka zvati. Imali smo negde sakriven poklopac u liftu iza ogledala i uvek smo tu gledali i maštali da ćemo imati nekad Zalu - otkrila je mama Tanja.

Puls