Radoš je fenomenalno opisao život seljaka i njegove porodice, analizirao porodične odnose, ali i doveo do suza mnoge gledaoce. Ipak, retko ko zna kako su Nenad Okanović koji glumi sina Dragana i Miroljub Trošić dobili uloge:

- Nadimak Miroljuba Trošića je i u njegovom stvarnom životu bio Đoda. U mom i njegovom rodnom selu Medveđa zajedno smo proveli detinjstvo i mladost. Znao sam šta čuči u njemu. Kada sam odlučio da stvorim lik seoskog radoznalca i dokonaša u Petlovcu, bez obzira na to što nikada pre nije stao pred kameru, znao sam da je to Đoda, da on to može. Onakav kakav je bio privatno, trebalo je samo da uđe u seriju. I videli ste šta se dogodilo. Đoda je postao planetarno voljen i popularan. Ali pre svega toga, postojao je jedan uslov: da za vreme snimanja, koje je trajalo deset godina, prestane da pije. Đode, nažalost, više nema, ali sam ispunjen mirom i srećom zbog spoznaje da sam mu makar toliko produžio i život ― prepričava Radoš Bajić.

Foto: Petar Milošević

 

- Prvak Kruševačkog narodnog pozorišta Milija Vuković, koji je u seriji "Selo gori..." igrao Mitra iz Dubiča, jednog dana je došao na snimanje i rekao mi da li bih voleo da vidim jednu malu iz Kruševca za koju on misli da je talentovana. Bilo je to vreme kada sam razvijao priču o ženidbama sina Dragana i kada sam u glavi stvarao lik Zorice iz Sekuriča. Nekoliko dana kasnije sreo sam se sa Oljom Lević i odlučio da joj poverim ulogu. Prvi put je stala pred kameru pa sam sa njom morao mnogo da radim, ali se isplatilo jer je na kraju bila odlična. Radujem se što je dobila šansu u sapunici koja se sa uspehom emituje na TV Prva, ali vidim da u intervjuima koje daje izbegava da govori o svojoj prvoj velikoj ulozi i tome ko ju je otkrio i uveo u svet filmske glume. Zašto? Valjda ona zna ― govori Radoš Bajić.

Radoš je imao muku da pronađe glumca za lik sina Dragana: 

- Mesecima sam tražio mladog glumca koji će igrati sina Dragana. Petnaest dana pre početka snimanja, kada sam izgubio svaku nadu, u prostorijama naše produkcije, ispod hrpe glumačkih portreta, gotovo u prolazu sam na jednoj maloj fotografiji ugledao nasmejano lice mladića u bazenu. Zastao sam, uzeo je i zagledao se u lice sa izrazito krupnim očima. "To je taj", pomislio sam i rekao: "Zovite mi ovog dečka". Sutradan je Nenad Okanović ušao u moju kancelariju i ostalo znate. Nenad je napravio briljantnu ulogu i danas je jedan od najvoljenijih glumaca na našem medijskom prostoru ― kaže Radoš Bajić.

(Alo)

BONUS VIDEO: