Uz ime najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića često se pominju supruga Jelena i deca, roditelji Srđan i Dijana, braća i njihove izabranice...

S druge strane, retko se govori o članovima porodice s majčine strane. No, to nikako ne znači da su Noletu manje važni.

Dijana Đoković ima rođenu sestru Sandu, sa kojom je bila i ostala bliska. Iako je Sanda nešto mlađa, fascinantno je koliko liče.

Foto: ATA images

 

 

- Mama je bila medicinska sestra, a tata farmaceut, što se očekivalo i od mene. Vaspitavana sam u duhu vojničke discipline, znao se red i to sam pokušavala da prenesem na svoju decu,  otkrila je jednom prilikom Dijana detalje iz perioda svog odrastanja.

NJu je zanimao sport, dok je Sanda ispunila očev san i završila farmaciju.

Za Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, mnogi će reći da je rođen sa pobedničkim mentalitetom. Ipak, nema sumnje da je na njegov sportski duh uticalo i porodično okruženje.

Malo je poznato da je Zoran Terzić, nekadašnji selektor ženske odbojkaške reprezentacije, Novakov teča.

Foto: V.M./ATAImages

 

 

Dijanina rođena sestra udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju.

Reklo bi se da postoji prećutni sporazum da se u javnosti ne priča o familijarnim vezama, i svi se toga pridržavaju.

Novak Đoković se tek jednom diretkno obratio Zoranu Terziću, povodom dvadeset godina uspešne trenerske karijere.

- Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog puta. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obratiti i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte.

-  Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji, i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi – poručio je svojevremeno Novak Đoković čoveku kog beskrajno poštuje.

(Story)

BONUS VIDEO: