Narodno pozorište u Beogradu saopštilo je da je preminuo Zoran Joksić, dugogodišnji kontrolor obezbeđenja scene i gledališta.

- Obaveštavamo sve prijatelje i kolege da je danas iznenada preminuo Zoran Joksić, dugogodišnji kontrolor obezbeđenja scene i gledališta Narodnog pozorišta. Istinski je bio predan svom pozorištu, u kojem je proveo skoro ceo radni vek i koje je iskreno voleo i poštovao - naveli su na zvaničnoj Fejsbuk stranici pozorišta, te dodali:

- Pamtićemo ga kao dragog, vedrog i nasmejanog kolegu i čoveka koga su krasili ljudska dobrota i plemenitost. Narodno pozorište u Beogradu oprašta se od Zorana Joksića sa velikom tugom, poštovanjem i ponosom što je u svom kolektivu imalo takvu ličnost! Opelo će biti održano u četvrtak 20. juna u 13 časova u rodnoj kući u Vraniću, a sahrana nakon toga, na mesnom groblju - navodi se u saopštenju.

 

 

U komentarima ispod objave Narodnog pozorišta glumci su se oprostili od kolege s kojim su godinama sarađivali.

- Veliki gubitak. Sjajan, predivan čovek i vrhunski profesionalac. Pamtićemo ga po dobru. Najdublje saučešće njegovim obema kućama - napisao je, između ostalih, glumac Branko Jerinić.

BONUS VIDEO: