Kuvar DŽejmi Bruks iz Engleske izgubio je 133 kilograma u samo 12 meseci nakon što mu je prijatelj svaki dan šest nedelja slao poruku "debela svinjo", prenosi Tejstbed.

- Trebalo mi je punih šest nedelja da me motiviše da nešto učinim, ali tako mi je drago što jesam. Prijatelj Nil mi je spasio život. Ne mogu dovoljno da mu zahvalim - rekao je. Nil ga je takođe upozorio rečima: "Otići ćeš kad budeš imao 40." Neumereno je jeo hranu na poslu, zalivao sve slatkim pićima.

Nakupio je kilograme i izložio se ozbiljnom riziku od niza zdravstvenih problema, pisao je britanski Ekspres još pre šest godina. Morao je da kupuje odeću veličine 7XL od specijalizovanog dobavljača i odustao od pronalaska ljubavi. Odlučio je da smrša nakon što ga je njegov prijatelj, vozač kombija Nil Vilijamson, nedeljama svakodnevno bombardovao SMS porukama.

DŽejmi je tada krenuo na neverovatno "putovanje mršavljenja". Smanjio je unos kalorija na ispod 1.000 kalorija dnevno i pojačao režim vežbanja. U prva dva meseca ograničio se na 640 kalorija dnevno što su mu savetovali stručnjaci. Za doručak je jeo kaše i šejkove, a i večere su mu bile lakši obroci. Težina je ubrzo počela da pada, a DŽejmi je nakon dva meseca povećao unos kalorija na između 800 i 1000. Nakon što je sebi dao pauzu sa većim unosom kalorija, spustio se na 640 na još dva meseca.

Posle godinu dana, DŽejmi je izgubio neverovatnih 133 kilograma, više od polovine svoje telesne težine. Samopouzdanje mu je poraslo, a ljubav je pronašao sa svojom partnerkom Melani.

- Kao dete sam postajao sve veći i veći, nikad nisam bio vitak. Borio bih se protiv neugodnosti humorom. Bio sam onaj veseli debeljuca iz društva - rekao je. Dodao je kako je posle svega postao kao novi čovek. 

BONUS VIDEO: