Na Evropskom prvenstvu u fudbalu još jedan loš rezultat za reprezentaciju Hrvatske. Posle poraza od Špnije, "vatrene" je ovog puta šokirala Albanija. Remi od 2:2 nikako ne zadovoljava ambicije Hrvata u grupi "B", a još manje kada se pogleda kompletan turnir.

Hrvati su odigrali znatno bolje drugo poluvreme, u tom delu su bili i bolji od Albanije i uspeli su da u jednom trenutku preokrenu i povedu sa 2:1, ali nisu imali snage za kompletan preokret. Na kraju, ispostavilo se da je katastrofalno prvo poluvreme presudilo četi Zlatka Dalića.

Albanci su u prvom delu potpuno nadigrali favorizovanog rivala, dominirali su, stvarali šanse i pravo je čudo kako nisu uspeli da postignu više od jednog gola.

Foto: Profimedia

 

 

Potpuno očekivano, hrvatska javnost je raočarana igrom svojih fudbalera, a kako su se komšije osećale u tom trenu dobro oslikavaju i reči hrvatskog komentatora koji je prenosio meč na nacionalnoj televiziji. I sam je priznao kako je Albanija zaslužila ubedljivije vođstvo u prvom delu.

- Dobro smo prošli. LJutio se neko, il' ne ljutio... Albanci sa samo 1:0 vode na poluvremenu - rekao razočarani komentator HRT-a nakon prvih 45 minuta igre.

Stručni konsultant u studiju HRT-a, legendarni golman Tomislav Ivković, u pauzi se nadovezao na reči komentatora.

Foto: Profimedia

 

 

- Da li može gore? Ja mislim da ne. Rezultat 1:0 nam je dar s neba! Nema Nema igre, nema ničega. Kao da smo pali s neba! Da nas je neko prvi put skupio, ne bismo igrali tako loše kao danas. Gore od ovoga ne može! Neke stvari se moraju menjati, ovako dalje ne može - zaključio je Ivković.

Zaigrali su Vatreni znatno bolje, uspeli u dva minuta da postignu dva gola i dođu do preokreta, ali su ostali potpuno slomljeni kada je Albanija u 95. minutu došla do gola i boda.

Zanimvljivo će biti videti reakcije u Hrvatskoj nakon ovog meča.

(Kurir)

BONUS VIDEO: