Međutim, misteriozni monolit koji se ovog vikenda pojavio u pustinji Nevade iznenadio je lokalnu policiju, koja ga je slučajno pronašla tokom potrage za nestalom osobom. Ovaj misteriozni objekat izazvao je mnogo sumnje ko stoji iza njega i šta je zapravo. 

Policija Las Vegasa pronašla je visoku reflektujuću strukturu u blizini Gas Peaka, oblasti popularne među planinaima oko sat vremena severno od Las Vegasa.

- Vidimo mnogo čudnih stvari kada ljudi idu na planinarenje, kao što je nepripremljenost za vremenske prilike, nenošenje dovoljno vode... ali pogledajte ovo! 

Tokom vikenda, policija Las Vegasa je uočila ovaj misteriozni monolit u blizini Gas Peaka severno od doline. Kako je dospelo ovde? - pitali su se policajci na društvenim mrežama.

 

 

Pomenuti monolit je sličan mnogim drugim koji su se pojavili širom sveta 2020. godine, što je i tada izazvalo interesovanje javnosti, ali ni tada, kao ni za sada, nije pronađen odgovor šta je autor monolita mislio kada je postavio ovu misterioznu građevinu.

Jedan od monolita koji je pronađen te 2020. otkriven je u pustinji Jute, što je iznenadilo i zbunilo čak i lokalne vlasti. Pronašao ga je pilot helikoptera koji je preleteo iznad njega.

Otprilike u isto vreme, jedan je pronađen u Rumuniji, zatim u Kaliforniji i na ostrvu Vajt u Lamanšu.

U skorije vreme, monolit se takođe pojavio na vrhu brda u Velsu u martu mesecu ove godine. Posmatrači su rekli da je skulptura izgledala savršeno ravno, ali nije dala naznake ko bi je mogao tamo postaviti.

Monolit ima neke sličnosti sa monolitom koji se pojavio u legendarnom filmu "2001: Odiseja u svemiru", koji je režirao Stenli Kjubrik 1968. godine, navodi Bi-Bi-Si.

BONUS VIDEO: