Sin Dragana Kapičića je naš proslavljeni glumac Stefan Kapičić, a glumac je čak pre 10 godina u ostvarenju „Bićemo prvaci sveta“ igrao nikog drugog do svog slavnog oca.

- Ovo je svakako vrlo specifična uloga. Velika mi je čast i odgovornost što glumim svog oca iz perioda kada ja nisam ni rođen. Dugo sam u poslu, ali ovo mi je najveći izazov u karijeri - rekao je tada za „Blic“ Stefan Kapičić.

Tek tada je shvatio koliko je njegov otac bio značajan svojim kolegama.

Foto: ATA images

 

Zlatna generacija jugoslovenskih košarkaških asova nije donela samo prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1970. godine u LJubljani već i duh zajedništva, prijateljstva, kao i poštovanja prema reprezentaciji.

Pripremajući ulogu tada, Stefan je od oca slušao mnoge priče o tom periodu. Glumac je tek tada shvatio koliko je njegov otac bio značajan svojim kolegama i koliko je bio važan za reprezentaciju i zemlju uopšte. Učio je od njega i košarkaške finte. Saigrači, treneri, prijatelji, ali i navijači Dragana Kapičića takođe su pomogli Stefanu da bolje pripremi ulogu i dočara atmosferu u kojoj je ta košarkaška generacija donela medalju.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Tražio sam od njega savete kako bih ga što verodostojnije predstavio kao igrača, ali i njegov odnos sa saigračima - objasnio je glumac.

Foto: N. Paraušić

 

Osim Kapičića, u filmu svog oca tumači i sin pokojnog Krešimira Ćosića. Legendarni centar preminuo je 1995. godine od raka, a njegov sin Petar nije imao priliku da ga bliže upozna.

(Blic)

BONUS VIDEO: