Pevačica Ana Bekuta nerado govori o ovom bolnom periodu, kada je veoma teško živela, kao i ostatak njene porodice, na čelu sa ocem koji je bio teško bolestan.

Paradoksalno, ali u periodu kada joj je karijera bila na vrhuncu Bekuta je živela teško, na rubu siromaštva.

Foto: ATA images

 

 

Otac preminuo u iznajmljenom stanu

- Iako mi je karijera tada bila na vrhuncu, teško da bih pristala da se u to vreme vratim. Pamtim da sam plaćala kiriju u iznajmljenom stanu u Senjaku, pozajmljivala čekove, kanistere sa benzinom, jedva dolazila do cigareta… Verovatno mnogi misle da sam tada imala brdo para, ali istina je sasvim drugačija. Moja sestra Milina bila je bez posla, mlađa Dobrila živela je od plate medicinske sestre, otac mi je u to vreme bio teško bolestan. Kod mene u iznajmljenom stanu primao je infuziju jer nije bilo mesta u bolnici. Ubrzo nas je i napusto, ispričala je pre nekoliko godina Ana Bekuta.

Dodatno u to vreme pevačicu je opterećivalo to što joj je sin Igor bio u vojsci.

Foto: ATA images

 

- Sin Igor je baš u to vreme bio u vojsci, a ja sam se strašno plašila. Bojala sam se za sve nas i bilo mi je beskrajno teško. Vešto i ljudski sam potisnula jezivu brigu i strah za sina, koji je bez upaljenih svetala vozio vojna kola od Prištine do Priboja, sećala se Bekuta, pa je dodala:

Nisam profitirala na tuđoj nesreći

- A na sceni ništa nije smelo da se primeti i od mog osmeha i mojih pesama smo svi zavisili. Ne bih volela da zvučim kao velika mučenica jer znam da je mnogima bila daleko teže nego nama, ali ipak me boli što pojedinci veruju u pogrešnu verziju te priče, a to je da sam kao folk diva na bilo koji način profitirala na tuđoj nesreći. Istina je da nisam dobila ni kredit, ni stan, ni plac, ni penziono, ni zdravstveno osiguranje. Prosto sam se izborila za opstanak svoje porodice i na to sam veoma ponosna, ispričala je tada Ana.

Sedam godina živela u stanu pevača

Ana je takođe dodala da nikada neće zaboraviti velikodušnu pomoć pojedinih kolega sa estrade, poput Ace Ilića, koji je i sam pričao jednom prilikom o Aninom teškom periodu.

Foto: ATA images

 

 

- Kada se Ana razvela od Preje, živela je u stanu kod mene i Biljane, bilo je to devedesetih. Mi smo imali stan na Senjaku i ona je bila u njemu nekih sedam godina, nakon toga je stala na noge i kupila stan sebi, pričao je Ilić svojevremeno, te istakao da je njihov odnos bio uvek prijateljski:

Samo Mrka se računa

Pevačica Ana Bekuta sa pokojnim Milutinom Mrkonjićem doživela je, po sopstvenim rečima, najveću ljubav, mada malo ko zna da ona iza sebe ima jedan brak o kojem gotovo nikada nije želela javno da priča. 

Foto: ATA images

 

 

Bekuta je pre nego što je upoznala Mrku bila je 10 godina u ljubavi sa Predragom Vidovićem Prejom, šabačkim muzičarem. 

Bubnjar je tada odlučio da promeni svoj muzički pravac, te je sa svojim bendom raspisao konkurs za pevačicu narodne muzike na koji se javila Nada Polić, odnosno Ana Bekuta. 

Spojila ih je ljubav prema muzici, ali njihova ljubav nije opstala. Posle njega, Ana je zavolela klavijaturistu Slobodana Šmakića, koji je bio osam godina mlađi od nje. Međutim, ni ta ljubav nije potrajala dugo.

(SD)

BONUS VIDEO: