Veljko Ražnatović je prošle nedelje na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio bronzanu medalju, a uz ovo odličje dobio je i novčanu nagradu, dok se njegova majka, muzička zvezda Ceca Ražnatović, sad oglasila povodom tvrdnje u vezi njenog naslednika.

Iako je Veljko ostvario uspeh, on sebi nije obezbedio nacionalnu penziju, o čemu se naširoko priča.

Pravo na nacionalnu penziju dobijaju sportisti koji su osvojili medalje na kontinentalnim takmičenjima u discplinama koje su olimpijski sport, a, iako je boks na Olimpijskim igrama, kategorija u kojoj se borio Veljko Ražnatović - nije.

Foto: ATA images

 

 

Zanimljivo, samo je Veljko Ražnatović iz Srbije bio van tog opsega, jer se jedino njegova kategorija ne takmiči na Olimpijskim igrama.

Veljko Ražnatović za osvojenu medalju na evropskom prvenstvu dobija nacionalnu penziju, pisalo je u jednom komentaru na društvenoj mreži "X".

Ne dobija, ne stresirajte se..., napisala je potom Ceca.

Foto: ATA images

 

 

Poklonio 5.000 dolara

Inače, Veljko je zbog osvojene bronzane medalje osvojio 5.000 dolara, međutim, napisao je na mrežama da neće zadržati ovaj novac.

- 5.000 ide nekom detetu kome treba više nego meni. Živela Srbija, naveo je Ražnatović.

U kategoriji do 86 kilograma srpski takmičar je imao težak posao pošto je za rivala imao aktuelnog svetskog šampiona. Iskusniji bokser je odneo pobedu, nakon čega je Veljko ostao sa bronzom.

(Blic)

BONUS VIDEO: