Kako će se centar ovog anticklona nalaziti severoistočno od našeg područja, a istovremeno ciklon sa zapada, biće i dalje veoma vetrovito, uz olujne udare košave, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Inače, tokom dana počeće da jača sve više uticaj ciklona sa zapada Evrope i Mediterana i očekuje se pad vazdušnog pritiska, a sve to biće uvod i u jaču promenu vremena.

6-9 časova

Jutro vedro i veoma ugodno za boravak u prirodi. Minimalna jutarnja temperatura biće u većini predela oko 10°C, a u košavskom području i u Beogradu oko 15°C.

9-12 časova

Tokom prepodneva u većini predela očekuje pretežno sunčano, uz postepeno povećanje visoke oblačnosti na zapadu i jugozapadu Srbije.

U ovom periodu temperatura će se kretati oko 20°C.

12-18 časova

Nastavlja se pretežno sunčano ili umereno oblačno vreme. Biće i relativno toplo.

U ovom periodu očekuju se maksimalne temperature i one će se kretati od 23 do 27°C, u Beogradu oko 25°C, a u Negotinskoj Krajini do 22°C.

Prijatno toplo biće i na planinama, povremeno uz oblačnost, a maksimalna temperatura biće od 12-13°C na viđim do 19-20°C na nižim planinama.

18-21 čas

U svim predelima očekuje se naoblačenje. Prvi pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu i jugozapadu Srbije. Biće prijatno toplo.

21 - 00 čas

Širom Srbije biće promenljivo oblačno, ponegde povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.  Temperatura tokom večeri u većini predela biće od 15 do 20°C.

Tokom dana olujni udari vetra

Danas tokom celog dana će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima. Na području Vojvodine, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i Podunavlju očekuju se olujni udari od 60-70 km/h. Najjači udari košave očekuju se na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Udari jugoistočnog vetra biće od 80 km/h, na širem području Vršca i do 100 km/h.

BONUS VIDEO