Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja
KORE ĆE BITI VAZDUŠASTE: Trk za ukusnu gibanicu
18.01.2025.
11:32
MNOGIMA domaćicama ne uspe gibanica, a ovo su neki razlozi.
Potrebno je da primenite ove male trikove kako bi gibanica bila vazdušasta.
Stavite u već zagrejanu rernu
Pitrebno je da zagrejete rernu 220 stepeni pre nego što počnete da pripremate gibanicu.
BloombergAdria.com
Izaberite kvalitetnije kore
Odvojite oko sat vremena za pripremu gibanice. Potrudite se da kore budu kvalitetnije, jer za dobar ukus potrebno je da budu hrskave i vazdušaste, a polovina je u kvalitetu sira.
Kore držite van frižidera i ostavljate izložene
Pita će imati gumenast ukus ako kore budete držali van frižidera. Obavezno ih pokrijte vlažnom krpom kako se ne bi osušile.
Radite s vlažnim rukama
Kada radite sa korama potrebno je da ruke budu suve, takođe nemojte da koristite ni previše brašna.
(Trpeza)