Izvor:Foto: Shutterstock
JUGOSLAVIJA ODRASLA NA NJIMA: Recept za najmekše prženice
25.02.2025.
10:14
JUGOSLOVENSKE domaćice su često pripremale ukućanima prženice jer su jeftine, a ukusne.
Ako kod kuće imate bajat hleb iskoristite ga na najbolji mogući način i napravite prženice. Prženice se prave od 4 sastojka i to onih najjeftinijih, a danas postoje recepti da možete da ih napravite slane ili slatke.
Samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi sastojak i napravite slatke. Služite za doručak ili večeru, ali i za ručak uz npr. spanać.
Sastojci:
- 2-3 jajeta
- malo mleka
- bajat hleb
- ulje
Priprema:
Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja.
(Informer)