Izvor:Foto: Shutterstock

JUGOSLAVIJA ODRASLA NA NJIMA: Recept za najmekše prženice

Izvor: Nportal

25.02.2025.

10:14

JUGOSLOVENSKE domaćice su često pripremale ukućanima prženice jer su jeftine, a ukusne.

Ako kod kuće imate bajat hleb iskoristite ga na najbolji mogući način i napravite prženice.  Prženice se prave od 4 sastojka i to onih najjeftinijih, a danas postoje recepti da možete da ih napravite slane ili slatke.

Samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi sastojak i napravite slatke. Služite za doručak ili večeru, ali i za ručak uz npr. spanać. 

Sastojci:

  • 2-3 jajeta
  • malo mleka
  • bajat hleb
  • ulje

Priprema:

Umutite jaja i malo ih posolite, pa u tu smesu sipajte mleko. Hleb isecite na kriške, pa umočite u dobijenu smesu. Pržite na malo zagrejanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocede od ulja. 

(Informer)