Izvor:Foto: Shutterstock
BRZINSKI POSNI PASULJ: Gotov za pola sata
12.03.2025.
16:29
TRENUTNO smo u drugoj nedelji vaskršnjeg posta ili Velikog posta koji će trajati sve do 19. aprila.
Pasulj je često izbor posnog jela, a ukoliko se dogodi da niste u mogućnosti da ga spremite, dobar je već termički obrađen. Potrebno je samo da dodate nekoliko namirnica kako biste dobili bogatije jelo.
- 1 velika konzerva belog pasulja
- 1 velika šargarepa
- 1 luk
- 2 kašike ulja
- 100 ml pasiranog paradajza
- suvi začin, biber, beli luk
- 1 kašika slatke crvene paprike
- 1 kašičica crvene paprike
Priprema:
Za početak rernu zagrejte na 250 stepeni. Posle toga iseckajte na sitno luk i šargarepu, pa prodinstajte na zagrejanom ulju. Kada završite sa dinsanjem, dodajte konzervu pasulja, zatim pasirani paradajz, pa kratko prokuvajte. Pasulj je potrebno peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
BloombergAdria.com
(Trpeza)