Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Kuvajmo lako

PUNJENI KROMPIR: Specijalitet kome nećete odoleti

Izvor: Nportal

24.03.2025.

15:04

MNOGI su navikli da krompir spremaju na jedan ili dva načina, retko ko se osmeli da ide korak dalje.

Krompir je jedna od najčešćih namirnica u kulinarstvu. Koristimo ga u salatama, kuvan i pržen, ispod sača sa mesom. Domaćice ga čak upotrebljavaju u pripremi kolača. Krompir možete i puniti raznim nadevima. 

Slasnom punjenom krompiru nećete moći odoleti. 

Potrebno je: 

  • 3 velika krompira
  • 150 g dimljene slanine
  • 50 g mariniranih pečuraka
  • 3 kisela krastavčića
  • 100 g kačkavalja
  • 3 kašičice putera

Način pripreme:

U prethodno posoljenoj vodi skuvajte neoljušten krompir. Onda oljuštite i s jedne strane napravite udubljenje, a s druge strane nožem uklonite neravnine. Stavite po kašičicu putera u sredinu svakog krompira. Zatim iseckajte slaninu, krastavčiće i pečurke i sve to promešajte. Tim punjenjem napunite krompire. Pokrijte rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu boju.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)