Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Kuvajmo lako
PUNJENI KROMPIR: Specijalitet kome nećete odoleti
24.03.2025.
15:04
MNOGI su navikli da krompir spremaju na jedan ili dva načina, retko ko se osmeli da ide korak dalje.
Krompir je jedna od najčešćih namirnica u kulinarstvu. Koristimo ga u salatama, kuvan i pržen, ispod sača sa mesom. Domaćice ga čak upotrebljavaju u pripremi kolača. Krompir možete i puniti raznim nadevima.
Slasnom punjenom krompiru nećete moći odoleti.
Potrebno je:
- 3 velika krompira
- 150 g dimljene slanine
- 50 g mariniranih pečuraka
- 3 kisela krastavčića
- 100 g kačkavalja
- 3 kašičice putera
Način pripreme:
U prethodno posoljenoj vodi skuvajte neoljušten krompir. Onda oljuštite i s jedne strane napravite udubljenje, a s druge strane nožem uklonite neravnine. Stavite po kašičicu putera u sredinu svakog krompira. Zatim iseckajte slaninu, krastavčiće i pečurke i sve to promešajte. Tim punjenjem napunite krompire. Pokrijte rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu boju.
BloombergAdria.com BloombergAdria.com
(Trpeza)