Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja
SELJAČKA GIBANICA: Topi se u ustima zbog kajmaka i sira
29.04.2025.
10:10
PITE i gibanice oduvek su bile omiljene u našem narodu.
Najlepše je doručkovati toplu gibanicu koju spremi majka ili baka. Gibanice dok su sveže preukusne su uz jogurt ili kiselo mleko. Vrlo brzo se spremaju, a ukus je neverovatan.
Potrebno je:
- pakovanje gotovih kora
- 400 g mladog sira
- 4 kašike starog kajmaka
- 5 jaja
- 2 kašike masti
- 1 šolja mleka
- pola kašičice soli
- malo ulja
- jedno žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast,mleko i so. Pleh obložite pek papirom, pa u njega naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu. Koru premažite umućenim žumancetm.Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prekrijte gibanicu vlažnom krpom.
BloombergAdria.com
(Trpeza)