Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja

SELJAČKA GIBANICA: Topi se u ustima zbog kajmaka i sira

Izvor: Nportal

29.04.2025.

10:10

PITE i gibanice oduvek su bile omiljene u našem narodu.

Najlepše je doručkovati toplu gibanicu koju spremi majka ili baka. Gibanice dok su sveže preukusne su uz jogurt ili kiselo mleko. Vrlo brzo se spremaju, a ukus je neverovatan. 

Potrebno je: 

  • pakovanje gotovih kora
  • 400 g mladog sira
  • 4 kašike starog kajmaka 
  • 5 jaja
  • 2 kašike masti
  • 1 šolja mleka
  • pola kašičice soli
  • malo ulja
  • jedno žumance

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast,mleko i so. Pleh obložite pek papirom, pa u njega naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu. Koru premažite umućenim žumancetm.Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Prekrijte gibanicu vlažnom krpom.

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)