Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Meat & Veggies

OSLIĆ U ORLI SOSU: Riba je ukusna čak i hladna

Izvor: Nportal

23.05.2025.

15:45

OSLIĆ pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

Orli sos za paniranje ribljih fileta se sprema veoma lako i brzo, a ukus je očaravajući. Ovako spremljenu ribu poželećete da jedete uvek!

  • 400 g fileta oslića
  • čaša brašna
  • kašičica suvog začina
  • malo soli
  • 2 kašičice začinske paprike
  • 1/2 flaše piva

Priprema:

Pomešajte brašno, suvi začin, 2 kašičice začinske paprike, malo soli i 1/2 flaše piva. Sve to dobro promešajte da se zapeni. Filete zatim uvaljajte u brašno, u orli sos, pa u prezle i pržite u dubokom ulju. Ovako pripremljena riba vrlo je ukusna i vruća i hladna.

BloombergAdria.com

 

(Trpeza)