Izvor:Foto: Z. Knežević/Jutjub printskrin/ZELJKO JOKSIMOVIC

U SEBI NOSIO TAMU: Marić o liku Tome - neuzvraćene ljubavi

Izvor: Nportal

12.01.2022.

19:50

TRENUTNO jedan od najpopularnijig glumaca, Milan Marić, odlučio je da otkrije nepoznate detalje iz svog života. On je priznao da nije ni slutio da će mu se život jednog dana ukrstiti sa čuvenim boemom Tomom Zdravkovićem i da će upravo njegov lik tumačiti na filmu.

- Imao sam nepunih godinu dana kada je Toma preminuo 1991. godine. Znao sam njegove pesme iz raznih izlazaka po kafanama i sa slavlja. Dok sam bio u pubertetu, voleo sam da slušam njegove pesme, ali me nisu tada zanimale dogodovštine iz Tominog života. NJegovi hitovi bili su sastavni deo kafanskog repertoara ili rođendana, kao i dočeka Nove godine i slava. Uz njegove pesme svi smo proživljavali lične patnje zbog neuzvraćenih ljubavi - rekao je glumac za navedeni portal. 

BloombergAdria.com

 

On je na samom početku snimanja shvatio da mora da se pomuči zbog ovog glumačkog izazova:

- Pokušao sam da pronađem neke svoje emocije slušajući Tomine pesme. Analizirao sam tekstove, jer je on tu bio najiskreniji i najviše je davao sebe. Živeo je boemskim životom. Sedeo je sa prijateljima u kafani do šest ujutru, a posle toga je sam odlazio kući. Nosio je u sebi neku čudnu tamu, pa sam zato rešio da njegovom liku priđem sa druge strane, ne kroz intervjue i legende - kaže Milan.

U vreme kada je Toma Zdravković preminuo, Milan je tek započinjao svoj život. Nije ni slutio da će mu se život jednog dana ukrstiti sa ovim legendarnim pevačem.

- Rođen sam u Beogradu, a odrastao na Mirijevu. Tamo sam upisao Osnovnu školu "Despot Stefan Lazarević", u koju sam išao sve do sedmog razreda. Tada sam se sa roditeljima i braćom preselio na Banovo brdo, pa sam školovanje nastavio u OŠ "Filip Kljajić". Omiljeni predmeti u školi su mi bili srpski, matematika, geografija i istorija. Nisam bio problematičan đak, ali sam više voleo da budem u dvorištu i da se igram sa drugarima nego da sedim i da učim - ispričao je glumac.

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".