Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/My Kitchen Official

DUNAVSKI PAPRIKAŠ: Idealan za početak posta

Izvor: Nportal

17.06.2025.

16:21

PRAVA čar ovog dunavskog paprikaša je u šaranu koji se kuva u vinu.

Riblji specijalitet će obožavati i oni koji do sada nisu voleli ribu. 

Potrebno je:

BloombergAdria.com

 

Priprema:

Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili pirinač.

(Trpeza)