Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen

BRESKVICE NA BAKIN NAČIN: Topi se u ustima

Izvor: Nportal

28.06.2025.

11:59

BRESKVICE nisu voćka, ali su slane kao da jesu.

Breskvice su starinski kolač koje su pravile naše bake. samo one su znale tajnu mekoće testa i savršenstvo fila. Ovi kolači se veoma brzo prave, a primoraće vas da se zaljubite u njih. 

Potrebno je: 

Za testo:

BloombergAdria.com

 

Za nadev:

  • džem

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com