Izvor:Foto: Printskrin/Jutjub/Silvana's Kitchen
BRESKVICE NA BAKIN NAČIN: Topi se u ustima
28.06.2025.
11:59
BRESKVICE nisu voćka, ali su slane kao da jesu.
Breskvice su starinski kolač koje su pravile naše bake. samo one su znale tajnu mekoće testa i savršenstvo fila. Ovi kolači se veoma brzo prave, a primoraće vas da se zaljubite u njih.
Potrebno je:
Za testo:
BloombergAdria.com
Za nadev:
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer.
BloombergAdria.com BloombergAdria.com